סלמורחו ספרדי- מרק עגבניות קר



הגיעה התקופה הזאת בשנה, זאת שבחורף אנחנו מתגעגעים אליה, עם הימים הארוכים, אפשרויות הבילוי המגוונות, מזג האוויר שלא מפתיע. אבל האמת היא שכשמגיעים לזה מבינים שחם, רק חם. ונראה כאילו לאורך כל הקיץ הימים רק מתחרים ביניהם מי מהם יהיה יותר חם ולא יוותר גם על קצת לחות לקינוח. הספרדים ללא ספק פיצחו את השיטה. בצהריים סייסטה, ובין לבין אוכלים אוכל קל וקר. אחד המאכלים הידועים והטעימים שאוכלים בספרד הוא הגספצ'ו, שקוראים לו לפעמים מרק קר אך האמת היא שהוא פשוט סלט טחון. מגישים אותו בכל שעה ביום, בכוס גבוהה כמו שייק או בקערת מרק ביתית. אחת הוריאציות על הגספצ'ו (המעולה, עוד אעלה מתכון שלו) היא הסלמורחו - Salmorejo. 
מקורו בקורדובה ואנדלוסיה, בדרום ספרד. בניגוד לגספצ'ו שמורכב מירקות מגוונים כמו פלפלים עגבניות ואפילו מלפפון בחלק מהגרסאות, הסלמורחו הוא ממש על טהרת העגבניות, ירק קייצי, עסיסי ומרווה, בדיוק מתאים למזג האוויר.
את המתכון קיבלתי מגיסי הבשלן נמרוד שהוא בכלל איטלקי אבל כשגר במדריד לא שכח לשאוב גם שם השראה קולינרית.



החומרים טריים, בסיסיים ופשוטים, וזה מה שהופך את המנה הזאת לטעימה וטובה.


סלמורחו- מרק עגבניות קר
___________________

1 קילו עגבניות
2 שיני שום (אפשר להתחיל מאחת ולראות את מה מידת החריפות האהובה עליכם)
3/4 כוס שמן זית
1/4 כוס חומץ רגיל
שתי פרוסות לחם יבש ללא הקרום
קמצוץ מלח

להגשה:

2 ביצים קשות מגורדות
קרוטונים
אופציה- נקניק יבש ומלוח קצוץ דק.

1. מקלפים את העגבניות- או בעזרת קולפן ייעודי או באמצעות חליטה קצרה במים רותחים והפרדת הקליפה באופן ידני. האמת היא שאפשר גם לוותר על הקילוף אם זה לצרכים ביתיים, זה פשוט נראה קצת פחות טוב אבל טעים באותה המידה.
2. במעבד מזון מעבדים עגבניות, שום שמן זית וחומץ למחית חלקה. מוסיפים לחם או שמן זית לפי הצורך בשביל לשלוט ברמת הסמיכות. יותר לחם- יותר סמיך, יותר שמן זית- יותר נוזלי. המרקם אמור להיות סמיך יחסית- כמו מרק טחון. שימו לב שהלחם גם סופח חלק מהחריפות של השום.
3. מקררים שעתיים לפחות (מכוסה! במקרר)
4. מגישים עם זילוף של שמן זית, לצד קעריות קטנות עם ביצה קשה, קרוטונים, ומה שאוהבים.








תגובות

רשומות פופולריות