עוגת גזר עסיסית של נעמי וגם זיגוג פלא לעוגות בחושות







את שנות ילדותנו ונערותנו המוקדמות ליוותה תכנית טלויזיה אוסטרלית אדירה בשם 'קרוב רחוק', תכנית עם מספר פרקים אינסופי ודרמות נחמדות מחיי עיירת גולשים. זאת היתה אחת משתי התכניות היחידות שערוץ 2 שידרו. ושם, ל'אמא' פיפה, היה בית קפה, וכמעט בכל פרק היו מראים איך היא מגיעה בבוקר ומביאה איתה את עוגת הגזר שאפתה בבית. עוגה עגולה מצופה בשמנת חמוצה שהיא היתה מניחה על הדלפק של בית הקפה. באותם ימים רק למשמע הצירוף עוגת גזר היינו צוחקים, מעולם לא טעמנו דבר כזה, ולמה שזה יקרא עוגה?
בפעם הראשונה שטעמתי עוגת גזר היה לה טעם נפלא! עסיסי, לח ומלא טעם. אמרתי לעצמי, מה הבעיה? ניקח מתכון ונאפה. מסתבר שזה לא כל כך פשוט. אף אחד מהמתכונים שניסיתי (וניסיתי לא מעט) לא הניב את העוגה שחיפשתי- כהה, לחה ועסיסית. הן יצאו בהירות מדי, יבשות מדי או פשוט לא טובות. עד שמצאתי את המתכון הזה- של נעמי, זה בדיוק מה שחיפשתי.
אז גם אם אתם חושבים שאתם לא אוהבים עוגת גזר- אולי זה בגלל שעד היום לא טעמתם את העוגה הזאת, וטעמתם רק עוגות ממתכונים לא מוצלחים אחרים. שווה נסיון.

ובנוסף, מתכון לזיגוג מעולה ושימושי לשדרוג כל עוגה בחושה בשתי שניות.

עוגת גזר של נעמי
_______________

3 ביצים
1 כוס דחוסה סוכר חום
2 כוסות גזר (כ-3 גזרים) מגורד דק בפומפיה או במעבד מזון
3/4 כוס שמן
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית שטוחה סודה לשתיה
3/4 כפית קינמון
1/2 כוס אגוזי מלך שבורים

1. בקערת המיקסר מקציפים במהירות נמוכה ביצים שלמות עם סוכר חום.
2. מוסיפים שמן בהדרגה ומגבירים את מהירות ההקצפה, מקציפים עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
3. מנמיכים את מהירות המיקסר, ומוסיפים גזר, קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, קינמון ואגוזים.
4. שופכים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק גדולה משומנת (או לשתי תבניות אינגליש חד פעמיות).
5. אופים בחום בינוני 30-40 דקות עד שהעוגה משחימה וקיסם הננעץ בה יוצא עם פירורים לחים.

*את העוגה אפשר להכין גם בלי מיקסר, ואת השלבים הראשונים לטרוף בעזרת מטרפה, או אפילו מזלג.





אם הכנתם עוגה בחושה והיא יצאה קצת משעממת, או לא מרשימה מספיק, זאת הדרך הקלה והבטוחה שתהפוך כל עוגה בחושה לעוגת רושם. ובנוסף גם פרווה.


זיגוג פלא לעוגות בחושות
_____________________

80 ג' אבקת סוכר
מיץ מלימון קטן

מערבבים אבקת סוכר ומיץ לימון, עד לקבלת תערובת סמיכה אך מעט נוזלית, כמו טחינה. 
במידת הצורך מוסיפים אבקת סוכר או עוד מיץ לימון.
*זאת הסיבה שהמתכון מתחיל ב-80 ג' אבקת סוכר, כי בחבילה יש 100 ג' וככה לא תשארו עם חוסר באבקת סוכר במידה ויצא לכם נוזלי מדי. תמיד לשירותכם.

בעזרת כפית קטנה מתחילים לזלף בפסים עדינים מעל העוגה. זהו. מוכן. פשוט וגאוני.


תגובות

רשומות פופולריות