עוגיות שבלולים פריכות
עוגיות השבלולים האלה הגיעו אל ביתנו במקרה, ביום אחד חסר השראה אך מלא בחשק להכנת עוגיות חיפשתי רעיונות טובים. בצר לי פניתי אל הספר האלמותי 'עוגות לכל עת' של נירה שויאר.
למי מאיתנו לא היה את הספר החום הזה בבית בשנות השמונים העליזות? הרי הצעד הראשון בלהראות נכונות להיות עקרת בית טובה היה להעמיד את הספר הזה על המדף. השלב השני היה להצליח להכין עוגת גבינה אפויה שלא תצנח. בכל מקרה, עיינתי לי בספר הזה (שהלאמתי בדיסקרטיות מאמא שלי) ומצאתי את המתכון לעוגיות מבצק פריך שבו לחלק מהבצק מוסיפים קקאו, מרדדים את הלבן והשחור אחד מעל השני ויוצרים עוגיות שבלולים מושלמות בצורתן.
את העוגיות (שיצאו אכן מושלמות בצורתן) נתתי לחברתי ושכנתי אורית לטעום יחד עם המתכון והיא אמרה בשמחה: 'אלו העוגיות של מאפה נאמן! אלה שאנחנו קונים במיוחד כי אין כמוהן!'
כעבור כמה ימים אורית עדכנה שעם ממרח שוקולד במקום הבצק החום הן יוצאות מושלמות אף יותר. וכך נכנסו לפנתיאון הביתי עם השם המפתיע 'עוגיות שבלולים'. וכך גם הפסיקה אורית לקנות אותן, והתחילה להכין.
עם הזמן ועשרות הפעמים שכבר הספקתי להכין אותן, המתכון קצת השתנה ועכשיו אני יכולה להכריז שהן ממש ממש מוצלחות. חוץ מזה שממש היום כשהאמצעית שלי גילתה מה יש בתבנית צעקה בקול : 'אמא אני מתה עליך! בגלל שהכנת עוגיות שבלולים...' אם כך הן הוכתרו גם כהשקעה מעטה עם תמורה נאה (יש לומר אף עצומה) בצידה.
עוגיות שבלולים פריכות
____________________
כ- 80 עוגיות קטנות
1/2 2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
200 ג' חמאה (או מרגרינה- כך במקור) רכה
1 ביצה
1 חלמון
תמצית וניל
קורט מלח
למילוי: ממרח שוקולד חלבי/ פרווה לפי הצורך
1. לעבד את כל החומרים לבצק נוח ללישה, אפשר במיקסר או ביד.
2. לחלק את הבצק לשני חלקים
3. לרדד כל חלק לעלה דק ולמרוח ממרח שוקולד (השחר יוצא יותר טוב מאשר נוטלה כיוון שהוא יותר מוצק ומחזיק טוב יותר בתוך העוגיה).
4. לגלגל את העלה לרולדה מהודקת ולסדר אותה קצת כך שתהיה עגולה ככל האפשר.
5. לפרוס בעדינות בעזרת סכין חדה לפרוסות דקות (עוגיות) ולהניח עם הצד היפה כלפי מעלה בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
6. לאפות בחום בינוני כ-10 דקות עד שהעוגיות משחימות מעט.
7. מתפעלים מיציר כפיכם, שומרים בצנצנת אטומה. הן מושלמות למה שנקרא אצלנו 'עוגיות לדרך' אלה שלוקחים בבוקר בשקית לדרך לבית הספר והגן.
תגידי.. יכול להיות שיש טעות בכמות של הקמח? יצא לי יותר בלילה מבצק�� הכנסתי ביצים בגודל L. יצא לי מוזר..
השבמחקסליחה! אכן היתה טעות.... תוקנה. גם אני משתמשת בביצים לארג'
מחק