שוקולד שקדים ואגוזים נטול גלוטן ונטול לקטוז









אצל אוהבי השוקולד יש שתי אסכולות- המרירים והחלביים. אני שייכת ללא ספק לאסכולת המרירים (לא באופי, רק בשוקולד!) שוקולד 70% וגם 80% היו הפינוק האולטימטיבי אצלנו עוד מילדות, שנים לפני שנכנסו הפליאוליתים לאופנה. סבתא שלי הדביקה את כולנו באהבתה לשוקולד אחד ויחיד- לינט מריר וכל המרבה הרי זה משובח. אבל יש מקום אחד שבו לדעתי דווקא שוקולד חלב מתאים הרבה יותר- בשוקולד אגוזים. אין לי הסבר לזה, ואני בכלל לא אוהבת שוקולד חלב, אבל חלב ואגוזים זאת אהבה. המתכון הזה נולד מבקשה של חברה שרגישה ללקטוז ולגלוטן ועל כן, לשמחת בעלי נעשה עם שוקולד מריר. המתכון הזה התברר כטוב לכל כך הרבה דברים ואנשים- כקינוח פרווה אחרי ארוחה בשרית, טוב לפליאוליתים, לרגישים לגלוטן, לרגישים ללקטוז, למחפשים קינוח או נשנוש מתוק ללא אפיה, בקיצור- שלמות.
ואם יש בונוס רציני בהכנת שוקולד אגוזים לבד בבית, הרי זאת האפשרות לקבוע בעצמנו כמה אגוזים יהיו בכל נגיסה (כמה שיותר, מה השאלה).
התהליך קל ופשוט, ולא דורש הרבה. כמובן שאפשר לגוון בלי סוף עם התוספות, לפי טעמכם.







שוקולד שקדים ואגוזים ביתי
________________________

תערובת אגוזי לוז ושקדים, לא קלויים
300 ג' שוקולד מריר איכותי 
1 כף שמן
מעט מלח גס/ פלור דה סל/ מלח הימאליה



1. קוצצים גס את אגוזי הלוז והשקדים.



2. במחבת יבשה קולים בזהירות את האגוזים והשקדים תוך ערבוב והשגחה צמודה עד שמתפשט במטבח ריח אגוזי והאגוזים מעט זהובים, לא יותר.
3. ממיסים במיקרוגל את השוקולד עם השמן בפולסים של 20 שניות ומערבבים כל פעם, להיזהר לא לחרוך את השוקולד.
4. מרפדים מגש או תבנית שטוחה בנייר אפיה, מפזרים את האגוזים במרווח הרצוי לכם.זורים מעט מאד מלח (גרגירים ספורים, המלח מיועד לאיזון הטעמים ולא להמלחה)





5. שופכים את השוקולד מעל האגוזים ומחליקים מעט במרית לקבלת משטח בגובה אחיד.



6. מקפיאים לשעה לפחות, מוציאים ושוברים לחתיכות.
7. שומרים במקפיא בקופסא אטומה.


והנה הצצה אל מחורי הקלעים של הצילומים, יש כאן יד קטנה שנשלחה אל הצלחת ומיד אל הפה.




תגובות

רשומות פופולריות