עוגת שזיפים בחושה






העוגה הזאת היא מלכת הקיץ שלי, פשוטה ומהירה מאד להכנה, מחומרים שתמיד יש בבית.
כשמגישים אותה, עגולה ומנומשת בקוביות שזיפים נוטפות עסיס, מבינים ומריחים מיד שהקיץ כאן במלוא עוזו.
האמת היא, שעל הדף המקורי המוכתם מרוב שימוש שעליו נכתב המתכון כתוב "עוגת פירות קיץ" אבל ההיסטוריה הוכיחה שהשזיפים הכי מחמיאים לה, גם בצבע וגם בטעם. החמצמצות המתוקה שלהם מקפיצה את העוגה ומעניקה לה איכויות ששום פרי אחר לא יוכל. מושלמת לסיום ערב קייצי נעים על המרפסת עם אורחים אהובים. 



עוגת שזיפים בחושה
_______________

4 ביצים
200 ג' סוכר
1 כוס שמן
200 ג' קמח
1 שקית אבקת אפיה
4-5 שזיפים בינוניים מהסוג הסגול והעגול
(לעוגה הזאת משתמשים בשזיפים טריים ולא בשלים, על אף הפיתוי שבדבר, שזיפים בשלים יהפכו תוך חצי יום לעבשים בתוך העוגה, משזיפים בשלים עדיף להכין ריבה)

1 שקית סוכר וניל

1. בקערה טורפים ביצים וסוכר עם מטרפה ידנית או מזלג עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
2. מוסיפים שמן וממשיכים לערבב.
3. מוסיפים קמח ואפקת אפיה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
4. חותכים את השזיפים לקוביות בינוניות ומוסיפים לתערובת









5. שופכים את הבלילה לתבנית עגולה וזורים את סוכר הוניל מעל.



6. אופים בתנור בחום בינוני כחצי שעה עד שהעוגה זהובה וקיסם יוצא ממנה כשהוא יבש.




7. יש לשמור את העוגה בקירור, ניתן לאכול עד יומיים מיום ההכנה.




**עריכה: איזה כיף, גיליתי את מקור המתכון! המתכון שייך להדסה בלום, דודתה של חברתי אורני, ואכן נקרא במקור 'עוגת פירות קיץ'. אני מכינה את העוגה הזאת בעל פה כבר שנים, ולא זכרתי איך היא הגיעה אלי. כבונוס אורני ציינה שניתן להכין אותה עם פירות אחרים וביניהם ענבים- נשמע מעולה ובהחלט שווה נסיון. 

תגובות

רשומות פופולריות