מגולגלות שוקולד עדינות

כרוכית, נכון מילה אדירה?
חוץ מזה שלפי האקדמיה ללשון כולנו אמורים לקרוא ככה לשטרודל שבכתובת המייל שלנו, לא מכירה הרבה אנשים מתחת לגיל שישים שמשתמשים במילה הזאת ביומיום. נראה לי שמתוך כבוד אליה אני אתחיל.
בקיצור, כרוכית. זאת המילה הראשונה שעלתה לי לראש כשסיימתי לגלגל את הכרוכיות האלה, העשויות בצק עדין ופריך. הכנתי אותן כדי לגוון קצת מהעוגיות הרגילות שמככבות בצנצנת שלנו כמו למשל עוגיות השבלולים הפריכות והטובות. בהתחלה הייתי סקפטית, אבל בזמן שהן התקררו בכל פעם שהגעתי לאיזור המטבח שמתי לב שעוד כמה עוגיות כבר נאכלו, זהו הפידבק החיובי האולטימטיבי רבותי, הידיים הקטנות אינן טועות!



מגולגלות שוקולד עדינות
_________________

1/4 2 כוסות קמח
2 כפיות א.אפיה
200 ג' חמאה
6 כפות סוכר
2 חלמונים

למלית:
100 ג' שוקולד מריר קצוץ
2 כפות שטוחות קקאו
2 כפות סוכר
1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
5-6 כפות מים

אבקת סוכר לזריה


1. חותכים את החמאה לקוביות ומכניסים למעבד מזון עם להב המתכת יחד עם הקמח. מעבדים עד שנוצרת תערובת פירורית. (ניתן להמיר למרגרינה ולקבל עוגיות פרווה)
2. טורפים חלמונים וסוכר בקערה נפרדת, ומוסיפים לתערובת הקמח בשניים-שלושה פולסים. מעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד.
3. אוספים את הבצק (שיהיה רך מאד למגע אבל לא דביק) לכדור, מכניסים לשקית ושומרים במקרר לפחות שעה.
4. מוציאים מהמקרר ומחלקים לשלושה חלקים. (אם חם מאד, מוציאים בכל פעם חלק אחד ואת היתר משאירים בינתיים במקרר שיחכו לתורם בקרירות)
5. מכינים את המלית: שמים את כל החומרים בקערה וממסים במיקרוגל בפולסים של 20 שניות בכל פעם עד שהשוקולד נמס. מערבבים היטב ואם צריך מוסיפים קצת מים, כל פעם כף ומערבבים, עד שמתקבלת משחה חלקה ומבריקה ורכה מספיק למריחה.
6. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה דק, בעזרת גלגלת חותכים לשניים לאורך ואז למלבנים קטנים.
7. מורחים במרכז כל מלבן כפית מהמלית ומגלגלים.



8. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה


9. אופים בתנור בחום בינוני 8-10 דקות עד שהעוגיות מוכנות למראה ולא שחומות.
10. מקררים, וזורים אבקת סוכר.





תגובות

רשומות פופולריות