עוגת מוס שוקולד משובחת וקלה




שלום לך אורחת,
שלום לך שבת,
חיכינו חיכינו 
סוף סוף הנה באת.
הבית שטפנו,
פרחים לך קטפנו,
פרסנו מפה לבנה על שולחן,
הנרות מאירים,
כל הבית מוכן.
שלום לך אורחת,
שלום לך שבת
חיכינו חיכינו
סוף סוף הנה באת.


לקראת כל שבת אני מכינה לפחות שתי עוגות, אחת חלבית, אחת פרווה ועוגיות.
החלבית היא העוגה הכי חשובה, בשבילי היא לא פחות מהעוגה שמאחדת את המשפחה. יש לנו סביבה מנהג משפחתי כיפי. בכל ערב שבת, בל יעבור, כמה דקות לפני כניסת השבת ובדיוק אחרי שנגמר יום שישי על מרוצותיו, כשכולם כבר מקולחים ולבושים, נפגשים במרפסת האחורית ועל שולחן הפסיפס התכלת, אל מול השקיעה והנוף 'שותים קפה'. הכוונה שהילדים מקבלים שוקו וההורים קפה וכולם אוכלים פרוסה מהעוגה החלבית (בכל שבוע עוגה אחרת, שלא ישעמם). לא משנה כמה לחוץ או צפוף היה הלו"ז השבוע, או כמה איחרנו באירגונים ואנחנו כבר עמוק בתוך השבת- המנהג הזה נשמר.
אפילו השכנים מלמטה כבר מכירים את המנהג ומברכים ב'שבת שלום' לבבי דרך סורגי המרפסת בדרך לבית הכנסת.
את מה שנשאר מהעוגה, אם נשאר, אוכלים בשבת בבוקר.
העוגה הזאת נולדה כצורך לגוון את עוגת הקצפת הרגילה והפכה לעוגת מוס משובחת, מינימום הכנה ומקסימום תוצאה. ההכנה אמנם דורשת שני שלבים אבל יחסית לעוגות קצפת ההכנה לא מורכבת וגם החומרים בסיסיים.
הבסיס הוא בסיס טורט ספוגי ולמעלה קצפת עם גנאש שוקולד, מה יותר טוב מזה....


עוגת מוס שוקולד משובחת
________________________

4 ביצים מופרדות
2/3 כוס סוכר
תמצית וניל
3/4 כוס קמח

200 ג' שוקולד מריר
2 מיכלים שמנת מתוקה
1 כף אבקת סוכר

1. מקציפים חלבונים עם סוכר לקבלת קצף יציב
2. בקערה נפרדת טורפים בעזרת מטרפה חלמונים ותמצית וניל
3. מקפלים את תערובת החלמונים אל הקצף, ומוסיפים תוך ערבוב עדין קמח.
4. משטחים את הבלילה בתבנית משומנת (עגולה 26 או מלבנית 20*30)
5. אופים בחום בינוני 15-20 דקות עד שהעוגה זהובה ויציבה לגמרי. מקררים אותה לחלוטין (את השלב הזה אפשר להכין גם יום לפני)
6. מקציפים מיכל וחצי שמנת מתוקה עם כף אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה
7. במיקרוגל, ממיסים בפולסים של 20 שניות את השוקולד הקצוץ יחד עם חצי מיכל השמנת הנותר.
8. מאחדים את תערובת השוקולד בעדינות נמרצת (מה לעשות, זה מה שצריך...)
9. מורחים את הקצפת מעל העוגה. אפשר לגרד שוקולד מריר לקישוט.
10. שומרים בקירור.



תגובות

רשומות פופולריות