קפיץ צ'יפס ארוחה כייפית שמכינים ביחד



מי שאוהב אותי יודע, שבשביל לפנק אותי אין צורך לקחת אותי למסעדה יקרה (אפשר, אבל זה לא חובה) מה שמשמח אותי כמעט הכי בעולם זה צ'יפס טרי מטוגן בבית. אין כמו הטעם של צ'יפס טרי ומומלח היטב, ישר מהמחבת. ואיך יודעים שהוא מוצלח? כשהצלחת מתרוקנת עוד לפני שמתחילים לערוך את השולחן.
בימי החופש אנחנו משתדלים להפוך את הדברים השגרתיים לאטרקציה, למשל תכנון ארוחת ערב קונספטואלית מושקעת, או כמו שקראנו לה: 'ארוחה עם צ'יפס'.
הקונספט: צ'יפס
האוכל: צ'יפס
הצורה: כאן יש טוויסט בעלילה! החלטנו לנסות להכניס תפוחי אדמה למכשיר (הגאוני!) שקולף ופורס תפוחי עץ. אם אין לכם כזה, רוצו לקנות! כל המצאה חשמלית שהומצאה אחריו עוד לא הגיעה לקרסוליים שלו- מדובר במכשיר פרימיטיבי לכאורה שמכניסים אליו תפוח עץ שלם, והוא יוצא ממנו מקולף, פרוס וללא ליבה! לא מפסיקה להתפעל מהפלא שעושה את כל הפעולות האלו בסיבוב מנואלה קל ואף גורם לילדים שלי לאכול תפוחים, ולסיום גם את סלילי הקליפה. ועכשיו גם צ'יפס, אז בכלל.....


אז קנינו תפוחי אדמה קטנים לכבוד המאורע (לא הקטנים קטנים, אלא הבינוניים המאורכים קצת) והתחלנו בניסוי.



מה שכיף הוא שכולם משתתפים ונהנים. 
אחרי שתפוחי האדמה עברו דרך מכשיר העינויים שלנו קיבלנו את זה:



1. קפיצי תפוחי אדמה יפים שהכנסנו מיד למי קרח
2. ליבות שמנמנות שאותן חתכנו מאוחר יותר לצ'יפסים קונבנציונאליים
3. סלילי קליפה יפים לא פחות

מהליבות בנינו פירמידות:


את הקפיצים טיגנו בשמן עמוק


ואת הקליפות צילמנו פשוט כי היו יפות ופוטוגניות. גילוי נאות- במסגרת ניסויינו ניסינו לטגן גם אותן, כי המכשיר מקלף שכבה עבה יחסית של תפוח אדמה יחד עם הקליפה. וגם כי הן כל כך יפות.... הילדים מאד אהבו, לנו זה היה קצת מריר.




וקיבלנו ארוחת ערב לתפארת





אז תכלס, איך מכינים?

קפיץ צ'יפס
___________

תפוחי אדמה בינוניים- קטנים ומאורכים
שמן לטיגון
מלח 

מכשיר שקולף ופורס תפוחי עץ

1. מכניסים את תפוחי האדמה למכשיר
2. מטגנים בשמן עמוק שחומם מראש את קפיצי תפוחי האדמה עד שהם מתחילים להשחים, מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג וממליחים מיד
3. בהמשך ניתן גם לחתוך את הליבות לרבעים לאורך ולטגן כצ'יפס רגיל

מוסיפים סלט ומנת דג או בשר ונהנים מארוחה מושקעת פרי עמלכם המשותף.


תגובות

רשומות פופולריות