דלורית אפויה עם בצל סגול
ישנו ירק אחד, שקצת נשכח ונדחק אל מחוץ לאור הזרקורים- דלורית שמו. מי מילדי שנות השמונים לא זוכר את הפרסומת "דלורית נסיכת הירקות" שלא ברור מה היא ניסתה בדיוק להוכיח, אבל עובדה, היא מתנגנת אצלי בראש כבר יותר מעשרים שנה. הירק החמוד הזה, בעל גיזרת האגס עבת האגן וטעם הדלעת המעודן, נכנס לרוב למרק כתום וזהו, אין הרבה מתכונים שמשתמשים בדלורית, מה גם שהוא ירק 'חדש' במחוזותינו ואין לנו מסורות בישול לגביו. במציאות הדלורית טעימה, בעלת מרקם יציב ומשתלבת בעדינות לצד מנת בשר, שווה נסיון.
אז קיץ, כולם בבית, כולם רעבים, אבל למי יש כוח להכין משהו לאכול? חם, ובא רק משהו קליל וטעים שמכינים בכמה דקות ובלי לצאת לקניות, עם שני מרכיבים בלבד כשאחד מהם זאת הדלורית מתחתית מגירת הירקות, שעכשיו בחום הזה כבר אין סיכוי שנכניס אותה למרק.
הרי לכם מתכון פשוט ומרענן, לדלורית אפויה עם בצל סגול. מנה טעימה ועשירה שיכולה לעמוד בפני עצמה או לשמש כתוספת יפה ומרעננת למנה עיקרית. הטעם מתקתק וטעים, והמרקם מושלם. אני אישית מנשנשת קוביות ישר מהתבנית, חם או קר....
דלורית אפויה עם בצל סגול
_______________________
2 דלוריות קטנות או אחת גדולה
1 בצל סגול קטן
שמן זית
מלח
פלפל שחור
1. מקלפים את הדלורית בעזרת קולפן וחותכים לקוביות בינוניות.
2. את הבצל חותכים לרבעים.
3. שמים בתבנית את הדלורית והבצל, מערבבים עם שמן זית מלח ופלפל.
4. אופים בחום בינוני כחצי שעה עד שהדלורית מתרככת. אפשר להשאיר עוד כמה דקות להשחמה.
תגובות
הוסף רשומת תגובה